nieuws

Geplaatst op:

Gratis behandeling bij (pre)diabetes

Goed nieuws. Wie diabetes type 2 heeft en de medicatie wil afbouwen, krijgt vanaf 2024 de behandeling daarvoor vergoed. Dat is voor het eerst in Nederland.

Het gaat om het Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)-programma ‘Keer Diabetes2 Om’. Wie af wil van de medicijnen die de bloedsuikerspiegel verlagen, krijgt nu gratis hulp naar een gezondere leefstijl. Van de mensen die Keer Diabetes 2 om volgden, kon 2 op de 3 mensen met minder medicatie toe. Eén op de 3 mensen stopte helemaal met diabetesmedicatie. Ook voor wie diabetes dreigt te ontwikkelen (prediabetes) helpt het programma.

Deelnemers van het 2-jarige programma ontdekken in een groep wat werkt voor hen als het gaat om eten, bewegen, ontspannen en slapen. Naast dat veel mensen (gedeeltelijk) kunnen stoppen met medicatie, vallen de meesten ook nog af. Kijk bij Voeding Leeft waar en wanneer de programma’s starten of vraag ernaar bij je huisarts.

Diabetes type 2 komt het vaakst voor. Vroeger heette het ook wel ouderdomssuiker, maar steeds meer jongere mensen hebben er last van. De kans op dit type diabetes is groter bij kinderen en volwassenen met overgewicht en die weinig bewegen. Het lichaam is ongevoelig geworden voor insuline en heeft te weinig insuline. De andere vorm van diabetes, type 1, komt maar bij 1 op de 10 mensen voor. Het lichaam maakt dan te weinig insuline aan. (Bron: www.voedingleeft.nl)

Geschreven door:

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Suikertaks steeds dichterbij

Volgend bericht

Zweten hoeft niet, vaak bewegen wel

Gerelateerde artikelen