nieuws

Geplaatst op:

Zweten hoeft niet, vaak bewegen wel

Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet om te bewegen, áls je het maar vaak en veel doet. Dat is het nieuwe beweegadvies, dat in de zomer van 2023 bekendgemaakt werd.

Je hoeft je niet helemaal in het zweet te werken volgens die nieuwe richtlijn ‘Overgewicht en obesitas bij volwassenen en kinderen’. Maar je moet wel veel en vaak bewegen. Het maakt ook niet uit of je gaat fietsen, hardlopen en zwemmen (aerobe activiteiten), krachttraining doet of die twee combineert. Het is allemaal even goed om gezond te blijven, als je het maar regelmatig en veel doet.

Rustig opbouwen is belangrijk. Wel intensief sporten heeft trouwens als voordeel dat je sneller vet omzet in spieren en je wordt fitter doordat je hart en longen beter hun werk kunnen doen.

Wie voldoende en regelmatig beweegt, ontwikkelt spieren in plaats van vet en vermindert vetmassa. Maar alleen bewegen is niet genoeg: gezond eten, genoeg slapen en op tijd ontspannen helpt ook om een gezond gewicht te behouden of bereiken.

De richtlijn is bedoeld voor professionals, zodat ze weten wat volgens de laatste wetenschappelijke inzichten het beste werkt om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. (Bron: Partnerschap Overgewicht Nederland, Care4Obesity)

 

Geschreven door:

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Gratis behandeling bij (pre)diabetes

Volgend bericht

Brein reageert anders op volle maag

Gerelateerde artikelen