nieuws

Geplaatst op:

2x zoveel mensen volgen GLI

In 1 jaar tijd is het aantal deelnemers van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) verdubbeld tot 82.000 mensen. Van hen valt 4 op de 5 af of houdt het gewicht stabiel. 1 op de 3 mensen verliest zelfs 3% of meer gewicht.

Wie deelneemt aan de GLI krijgt gedurende twee jaar begeleiding om gezond te eten en te bewegen. De GLI wordt vergoed uit de basisverzekering.

Niet alleen heeft de GLI een positief effect op het gewicht, ook vinden deelnemers dat de kwaliteit van hun leven is verbeterd. Deze positieve gevolgen zagen de onderzoekers van het RIVM na een jaar.

De GLI bestaat sinds 2019. De deelnemers van de latere jaren, die in 2021 of 2022 zijn gestart, hebben gemiddeld meer gewicht verloren en hun buikomvang nam ook nog meer af dan van de Gli’ers die eerder waren gestart. Dit komt misschien doordat er meer ervaring is opgedaan met het programma en omdat de coaches beter kunnen inschatten voor wie de GLI een goede optie is, denkt het RIVM.

Tot 2026 blijft het RIVM de GLI onderzoeken. Komende tijd wordt gekeken naar het bereik en aanbod van het leefstijlprogramma. Ook wordt onderzocht hoe het er met de GLI-deelnemers voorstaat na het gehele tweejarige traject. (RIVM)

Geschreven door:

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Vooral 18- tot 25-jarigen overgewicht

Volgend bericht

Meer mensen met overgewicht overleden aan corona

Gerelateerde artikelen