nieuws

Geplaatst op:

Je kind gratis naar de leefstijlcoach

Heeft je kind obesitas? Vanaf januari 2024 mag je zoon of dochter gratis naar de leefstijlcoach, want het wordt nu vergoed vanuit het basispakket!

Een leefstijlcoach helpt jou en je kind om je leven op een (iets) andere manier in te richten, zodat je kind een gezonder gewicht bereikt. Bij de universiteit Maastricht hebben ze deze manier van werken bedacht, de Your Coach Next Door. Je kunt je huisarts vragen naar wat er in jouw gemeente nu al mogelijk is, als je denkt dat je kind daarbij gebaat is. Ook kun je je zorgverzekering benaderen, om te horen met welke zorgverleners zij contracten hebben.

Bij 3 procent van de kinderen is sprake van ernstig overgewicht (obesitas). Dat kan nare gevolgen hebben voor de gezondheid van je kind: het kan gepest worden met zijn postuur, onzeker zijn over hoe hij eruit ziet, ziektes krijgen als diabetes en moeite hebben met bewegen.

Het kan zijn dat er nog geen leefstijlcoach bij jou in de buurt te vinden is, omdat die nu nog moeten worden opgeleid. Het idee is dat er in 2025 genoeg coaches bekend zijn met de werkwijze om kinderen en hun ouders te helpen naar gezonder eten, bewegen, slapen en alles wat er met leefstijl samenhangt.

 

Geschreven door:

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Slim om in de supermarkt te kijken naar de Nutri-Score?

Volgend bericht

Check digitaal de oorzaak van jouw overgewicht

Gerelateerde artikelen