nieuws

Geplaatst op:

Eeuwenoud recept van Podcastgast

Mjammie! Een podcastgast die goed kan vertellen over eten & leefstijl door de eeuwen heen én zelf ervaring heeft met overgewicht én ook nog eens een gezond en lekker recept met ons deelt! Het gaat over Marie Louise Schipper, culinair journalist bij de Volkskrant en schrijver van De Dikke Diëtist.

Hier haar recept uit een tijd vóór Christus, bedacht door een belangrijke leefstijl-influencer van toen: de Griekse arts Hippocrates, die toen al pleitte voor vet-, suiker- en alcoholarme voeding. Marie Louise zelf vindt een uitspraak van deze dieetgoeroe treffend: 'Laat voedsel uw medicijn zijn en laat uw medicijn voedsel zijn'. En een andere wil ze je ook niet onthouden: 'Wandelen is het beste medicijn. Als je in een slechte bui bent, ga dan aan de wandel. Als je daarna nog steeds niet te spreken bent, ga dan wederom aan de wandel.

Hierbij haar recept Evraiko:

Ingrediënten:

4 zoete uien in snippers

klont roomboter

4 grote tomaten (of 8 kleine) in blokjes

4 eieren

4 takjes platte peterselie, gehakt

Bereiding

Gebruik een zware koekenpan. Bak de uien langzaam glazig in een klont roomboter. Neem absoluut de tijd. Voeg de blokjes tomaat (eventueel ontveld) toe.

Laat dit mengsel zachtjes pruttelen tot het vocht uit de tomaten is verdampt. Kluts de eieren in een kom en voeg zout naar smaak toe. Giet dit bij het ui-tomaatmengsel. Verdeel goed en roer los met een pollepel, bak kort tot het ei gaar is.

Draai er een lekkere hoeveelheid verse peper overheen. Garneer met de peterselie. In al zijn eenvoud is dit gerecht heel lekker op geroosterd volkorenbrood, eventueel met roomboter.

Beeld en recept van Marie Louise Schipper

 

 

 

Geschreven door:

Deel dit bericht via:

Vorig bericht

Check digitaal de oorzaak van jouw overgewicht

Volgend bericht

Wat vertellen hormonen?

Gerelateerde artikelen